Victory!

Kategori: Allmänt

"Äntligen seger, Skara IK!" Står det i dagens SkLT och ja, ÄNTLIGEN! Vi har haft 8-10 matcher under säsongen där vi borde kunnat kamma hem åtmindstonde 1 pinne, men icke. Det skulle krävas 37 raka nederlag innan vi tog vårt pick o pack med i bussen till Linköping för att efter 60 minuter stå där som segrare och låta Chelsea Dagger spelas på högsta volym i omklädningsrummet!

Vi startar matchen med bra disciplin och får ut puckarna från egen zon hela tiden och det resulterar i att vi får två mot ettor och tre mot tvåor. Krantz sätter första, Anders andra, Calle tredje sen sätter Krantz fjärde och femte. Vi leder med 0-5!! efter drygt 12 minuters spel. Galet. Är det Linköping som är helt under isen eller är det att vi är riktigt bra? Skulle säga en blandning av båda. Efter 13:40 sätter Linköping 1-5 efter att vi slarvat i mittzonen. 1-5 står perioden ut.

I andra perioden får vi !7! tvåminutare emot oss, endel klara och endel mindre klara. Konstigaste domslutet för kvällen var när domaren har en avvaktande utvisning på Linköpingspelare samtidigt som Lilja får en armbågstackling rakt i ansiktet. Hela vårt bås ställer sig och skriker, helt normal reaktion efter en såpass ful tackling. Domaren väljer då att ta bort utvisningen som var avvaktande på Linköping och istället ge oss en tvåa på grund av våran reaktion. Rent ut sagt en jävligt konstig situation där de borde varit två utvisningar och 5 mot 3 spel för oss som istället slutar med 5 mot 4 spel för Linköping. Oacceptabelt! Andra perioden slutar 2-0 till Linköping.

Efter den usla andraperioden där vi spelar boxplay mestadels av perioden så lyckas vi knyta ihop säcken i tredje perioden och Modén kan avgöra efter att Linköping tagit på sig en utvisning när de är för många spelare på banan. En riktigt jävla skön seger mot Linköping, det är efterslängar och tacklingar som de hoppar in i med armarna högt hela tiden och det är ändå vi som får utvisningarna. Vi lyckas iallafall komma hem med en seger och tre friska poäng. Kommer ihåg att i vårt bås så var det blod lite överallt, men det var den nivån domaren la. Iallafall för Linköping. Domaren tillät lite väl mycket saker som kunde resulterat i svåra skador. Några spelare fick fläskläppar, lårkakor osv. Det var extra skönt att få tvåla till Linköping efter detta och vi spelar mot dem imorgon igen, gäller att vi är förberedda på hårt spel.

- Första perioden, 0-5 efter 11:56.
- Modén, Krantz, Hallén och Walle. Gubbarna visar vägen.
- Seger.
- Äntligen sätta chanserna som vi haft varje match men inte riktigt fått dit dom.
- Töreboda och Ljungby spela lika efter full tid, Töreboda vann senare i sudden.

Not so good:
- Domarinstatsen.
- Anders lårkaka.
- Domarinsatsen.
- Andra perren.
- Ge Linköping chansen i andra perioden istället för att döda matchen.
- Släppa in 4 mål när vi leder med 0-5.

"Äntligen seger, Skara IK!" Ja fy, äntligen. Nu ska vi bara hålla oss på detta spåret.
Kom och stötta oss imorgon damer och herrar, 19:00 i Skaras ishall.