Seger mot serieledarna!

Kategori: Allmänt

Det blev en ny seger i onsdags och detta mot självaste serieledarna. Varberg kom på besök i ladan och slogs tillbaka med 4-2 efter mål av Klasson, Wille (Roos), Ada och Alex!

Återigen tycker jag att vi inleder matchen riktigt bra, vi pressar tillbaks Varberg och har några bra lägen att göra 1-0 men får tyvärr inte in pucken. Istället kontrar Varberg in 1-0 efter drygt 12 minuter. Vi fortsätter jobba på och kvitteringen kommer strax innan pausvilan när Klasson slår in en retur om jag inte missminner mig. Helt klart rättvist.

I andra perioden tar Varberg återigen ledningen på en tilltrasslad situation när pucken studsar på Svedbergs skridsko och in i mål. Detta hade mycket väl kunnat betyda att vi tappat huvudena och helt enkelt inte orkade forcera för en kvittering. Men Skara IK har ett nytt, gott självförtroende och spelar med en helt ny glädje än tidigare under säsongen. Kvitteringspucken dröjer inte länge alls, Wille drar på en j**** kanon i målvaktens bortre kryss och återigen är vi med i matchen. Efter detta föjer en period av böljande spel, vi skapar några chanser men så gör också Varberg. Med en minut kvar av mittenperiden går deras målvakt ut för att slå bort pucken men Ada suger in den och gör några fina dragningar innan han sätter 3-2.

Varberg lägger i ytterligare en växel i den sista perioden, men vi spelar diciplinerat och håller de på rätt sida i försvarzon. Med någon minut kvar plockar bortalaget ut sin målvakt i ett sista, desperat försök att få in en kvitteringspuck. Men detta utnyttjade Alex genom att sätta 4-2 i tom kasse och segern var ett faktum.

I och med segern har vi nu fyra poäng ner till Ulricehamn nedanför strecket. Inget jätteavstånd men fortsätter vi jobba som vi gjort de senaste matcherna finns alla chanser i världen att detta avstånd kommer öka de närmsta matcherna.